Tuzlu Kurabiye
Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yada tereyağ
- 1 adet yumurta
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 buçuk yemek kaşığı çörekotu
- 3 buçuk su bardağı un
- 1 çay kaşığı karbonat
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Margarin yada tereyağ eritin ve öteki bütün gereçlerle birlikte yoğurma kabına koyup uygunca yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elinizle yuvarlayın.
- Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin üzerine hafif bastırın.
- Önceden düzgünce ısınmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






