Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ ya da margarin
  • 2 adet yumurta (1’i üzeri için)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı silme tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke(ben elma kullandım)
  • 2 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (undan una değişebilir,kulak göğsü kıvamı olucak)

Üzeri için;

  • Susam

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün gereçleri ekleyelim.
  2. Unuda yavaş yavaş ekleyelim.
  3. Fındık büyüklüğünde modüller kopartıp misket hali verip tepsiye dizelim.
  4. 1 yumurtayı sarısını ve akını ayıralım.
  5. Yarısının üstüne yumurta akı sürdüm öteki yarısını da aka bulayıp susama buladım.
  6. 180° c’de üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Tava (Videolu)
Höşmerim (Elmadağ Usülü)
Atom Kurabiye
Yulaflı Çıtır Omlet
Köfteli Şehriye Çorbası
Tavada Kaşarlı Sebzeli Köfte
Hdabla | © 2025 |