Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- 2 adet yumurta (1’i üzeri için)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı silme tuz
- 1 yemek kaşığı sirke(ben elma kullandım)
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 su bardağı un (undan una değişebilir,kulak göğsü kıvamı olucak)
Üzeri için;
- Susam
Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç bütün gereçleri ekleyelim.
- Unuda yavaş yavaş ekleyelim.
- Fındık büyüklüğünde modüller kopartıp misket hali verip tepsiye dizelim.
- 1 yumurtayı sarısını ve akını ayıralım.
- Yarısının üstüne yumurta akı sürdüm öteki yarısını da aka bulayıp susama buladım.
- 180° c’de üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.
Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





