Tuzlu Kurabiye

Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı üzerine
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 pk kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Susam

Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm malzemeyi koyup yoğuruyoruz .
  2. 3 su bardağı un koyup sonra az az ek ediyoruz .
  3. Şekillendirip tepsiye diziyoruz.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ile süslüyoruz .
  5. Önceden ısıtılmış fırında 180derecede ağır ağır pişirilir.

Tuzlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Et Tarifim
Kanepe Poğaça
Arpa Şehriye Salatası
1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba
Fırında Baby Patates
Mor Lahana Turşusu
Hdabla | © 2024 |