Tuzlu Kek (Börek Lezzetinde )

Tuzlu Kek (Börek Lezzetinde ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 10 tane çekirdeksiz zeytiin (isteğe göre)
  • Bir demet maydanoz (azaltılıp çoğaltılabilir)
  • 3-4 kol soğan
  • 1 tane kapya biber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un

Üstü için;

  • Çörek otu
  • Susam

Tuzlu Kek (Börek Lezzetinde ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kapya biberi ,maydanozları, soğanıları ince bir biçimde doğrayınız.
  2. Kekin imali için 3 yumurtayı mikserle çırpınız.
  3. Un ,kabartma tozu ,maydanozu ve soğan hariç öteki materyalleri ekleyip güzelce karıştırınız.
  4. Unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyiniz en son maydanoz ve soğani ek ediniz.
  5. Yağmamış olduğunuz kalıba susam ve çörek otu serpiniz kek harcınız kalıba boşaltıp evvelce ısıtılmış 180 derelik fırında pişiniz.

Tuzlu Kek (Börek Lezzetinde ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Poğaça
Milföy Mantı
Köri Tavuklu Börek
Biberli Yumurtalı Simit Tava
Patates Topları (Yudum Yudum Mutluluk)
Kfc Tavuk Tarifi
Hdabla | © 2025 |