Tuzlu Çubuk Kurabiye

Tuzlu Çubuk Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gr tereyağı yahut margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 1 yumurta akı
- 4-5 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Susam
- Çörek otu
Tuzlu Çubuk Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle oda ısısında olan tereyağı yahut margarini bir kaba alalım.
- Sonrasında sırasıyla öbür gereçleri ekleyip yeterlice yoğuralım.
- Ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
- Oklava yardımıyla çokta inceltmeden hamurumuz açalım.
- İster bir aparatla isterseniz bıçak yardımıyla çubuk halinde kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine yumurtalı sosu da sürüp susam ve çörekotu serpelim.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında alt-üst pişirelim.Afiyet olsun 🤗.
Tuzlu Çubuk Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








