Tuzlu Çörekotlu Pastane Kurabiyesi

Tuzlu Çörekotlu Pastane Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket margarin (eritilmiş)
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım yemek kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- Çörekotu
Tuzlu Çörekotlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün materyaller karıştırılıp yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir lakin dikkat edin.Hamuru açarken parçalanmaması gerekiyor.
- Hamuru yoğurduktan sonra oklava yardımıyla ne çok kalın ne çok ince olacak biçimde açılır ve istenilen kurabiye kalıpları ile kesilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürülüp çörekotu serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180-200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun.
Tuzlu Çörekotlu Pastane Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

