Tuzlu Bisküvi

Tuzlu Bisküvi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için ;
- Yumurta sarısı ve çok az sıvı yağ
- Çörek otu
- Susam
Tuzlu Bisküvi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur gereçleri un hariç öteki materyaller karıştırılır sonra denetimli bir formda un eklenir ve yoğurulur.
- İki yağlı kağıt ortasına alınan hamur merdaneyle çok ince olmayacak biçimde açılır ve kurabiye kalıbıyla kesilir.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür, çörek otu ve susam dökülür.
- 170 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar üzeri kızarana kadar pişirin afiyetle👌.
Tuzlu Bisküvi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




