Tuzlu Bisküvi

Tuzlu Bisküvi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı yahut margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( birinin sarısı üzerine )
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 buçuk çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için ;

  • Yumurta sarısı ve çok az sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam

Tuzlu Bisküvi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçleri un hariç öteki materyaller karıştırılır sonra denetimli bir formda un eklenir ve yoğurulur.
  2. İki yağlı kağıt ortasına alınan hamur merdaneyle çok ince olmayacak biçimde açılır ve kurabiye kalıbıyla kesilir.
  3. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilerek üzerine ayrılan yumurta sarısı sürülür, çörek otu ve susam dökülür.
  4. 170 derecelik fırında yaklaşık yarım saat kadar üzeri kızarana kadar pişirin afiyetle👌.

Tuzlu Bisküvi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Mısır Unlu Kabak
Pide Tarifi
Renkli Tırtıl Kurabiye
Sac Tava
Bardak Tatlısı
Armutlu Muz Püresi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet