Tuzlu Bisküvi

Tuzlu Bisküvi Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • 3 su bardağı un
  • 100 gr kaşar rendesi (2 avuç kadar)
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
  • Kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu
  • Kırmızı pul biber

Tuzlu Bisküvi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ön hazırlık olarak tereyağını oda sıcaklığında bir mühlet bekletelim. Yumurtanın sarısını ayıralım.
  2. Üç su bardağı una kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
  3. Kaşar peynirini rendeleyelim.
  4. Tereyağı ve öteki yumuşak materyalleri derin bir kapta karıştırarak unu yavaş yavaş ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
  5. Hamuru merdane yardımıyla bir cm kalınlığında açalım.
  6. Açtıktan sonra kurabiye kalıbı yahut bardakla halli modüller çıkaralım.
  7. Fırın tepsisine dizelim.
  8. Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim.
  9. Çörek otu ve kırmızı biber serpiştirelim.
  10. 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

Tuzlu Bisküvi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soslu Tavuk Marul Salatası
Pastane Şekerparesi
Rus Mutfağından Gusinye Lapki (Kaz Ayakları Kurabiyesi)
Arpa Şehriye Salatası (Az Ölçülü)
Hamur Derdi Olmadan Pratik Lahmacun
Çıtır Yufkalı Makarnalı Rus Salatası
Hdabla | © 2024 |