Tuzlu Bisküvi

Tuzlu Bisküvi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı
- 3 su bardağı un
- 100 gr kaşar rendesi (2 avuç kadar)
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta (sarısı üzerine)
- Kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı tuz
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
- Kırmızı pul biber
Tuzlu Bisküvi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ön hazırlık olarak tereyağını oda sıcaklığında bir mühlet bekletelim. Yumurtanın sarısını ayıralım.
- Üç su bardağı una kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
- Kaşar peynirini rendeleyelim.
- Tereyağı ve öteki yumuşak materyalleri derin bir kapta karıştırarak unu yavaş yavaş ek ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru merdane yardımıyla bir cm kalınlığında açalım.
- Açtıktan sonra kurabiye kalıbı yahut bardakla halli modüller çıkaralım.
- Fırın tepsisine dizelim.
- Üzerine fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim.
- Çörek otu ve kırmızı biber serpiştirelim.
- 170 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.
Tuzlu Bisküvi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







