Tuzla Kurabiye

Tuzla Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram tereyağı / margarin
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tane yumurta beyazı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5 -3 su bardağı un denetimi ekleyerek

Üzeri için;

  • Susam
  • Haşhaş
  • Çörek otu

Tuzla Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağı ve sıvı yağ karıştıralım yumurta beyazını ek edip karıştıralım. Tuz, şeker ve sirkeyi ek edelim karıştıralım kabartma tozunu ve denetimi bir biçimde unu eleyerek ekleyelim. Elimizle isteğimiz biçimi verebiliriz ben yuvarlak yapmayı tercih ettim.
  2. Üzerine yumurta sarısını sürüp susam hassas yahut çörek otu serpebiliriz.
  3. 180 derece fırında 20 25 dk denetimli pişirelim deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 💐.

Tuzla Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nevzine Kayseriden
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
Pita Ekmeği
Ispanak Yemeği
Beyti Kebabı (En Basitinden/Yalancı)
Pamuk Gibi Tel Tel Açma
Hdabla | © 2025 |