Tutmaç Çorbası
Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı erişte
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Erişteleri tencere alıp üzerine su ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Daha sonra yumuşayan erişteleri haşlanmış yeşil mercimek ve nohutları ekliyoruz.
- Terbiyesi için bir kaba yoğurt yumurta sarısı ve unu ekleyip çırpıyoruz.
- Kaynayan çorbanın suyundan terbiyemize yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz ki yumurtalar pişmesin.
- Hazırlanan terbiyeyi çorbamıza yavaşça ekleyip karıştırıyoruz ve altını kısıyoruz.
- Bir sos tavasında tereyağını eritip içine nanemizi ekliyoruz.
- Çorbamıza isteğinize nazaran tuzumuzu ekliyoruz ve söndürmeye yakın naneli tereyağını da tenceremize ekliyoruz.
- Bir taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz. Tanım hazır. Afiyetle 😄.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












