Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı erişte
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz

Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erişteleri tencere alıp üzerine su ekleyip yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  2. Daha sonra yumuşayan erişteleri haşlanmış yeşil mercimek ve nohutları ekliyoruz.
  3. Terbiyesi için bir kaba yoğurt yumurta sarısı ve unu ekleyip çırpıyoruz.
  4. Kaynayan çorbanın suyundan terbiyemize yavaş yavaş ekleyip çırpıyoruz ki yumurtalar pişmesin.
  5. Hazırlanan terbiyeyi çorbamıza yavaşça ekleyip karıştırıyoruz ve altını kısıyoruz.
  6. Bir sos tavasında tereyağını eritip içine nanemizi ekliyoruz.
  7. Çorbamıza isteğinize nazaran tuzumuzu ekliyoruz ve söndürmeye yakın naneli tereyağını da tenceremize ekliyoruz.
  8. Bir taşım kaynatıp ocağı kapatıyoruz. Tanım hazır. Afiyetle 😄.

Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yaz Tarhanası
Islak Kurabiye (Kakaolu)
Yoğurtlu Pancar Mezesi
Çıtır Peynir Çubukları
Kış Aylarının Favorisi Olacak Portakallı Islak Kek
Bisküvili Yoğurt (Ara Öğün)
Hdabla | © 2025 |