Tutmaç Çorbası

Tutmaç Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağından 1 parmak eksik tutmaç hamuru yahut erişte
- 2 litre su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı tepeleme un
- 1 adet yumurta
Sosu için;
- Pulbiber
- Nane
- Toz kırmızı tatlı biber
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı biber yahut domates salçası
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tutmaç Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yeşil mercimek yaklaşık 2 litre su da hafif yumuşayana kadar haşlanıp akabinde suyu süzülür.
- Ardından tencereye yaklaşık 2 litre kaynar su konulup yeşil mercimek ve tutmaç hamuru konulur. Pişene kadar ocakta haşlanır.
- Malzemeler piştiğinde yoğurt un yumurta bir kapta çırpılır. Tencere içine bir bardak soğuk su eklenir. Akabinde tencereden birkaç kepçe su alınır sosa eklenip sos ılık hale getirilir ve çorbaya dökülür. Kaynayana kadar karıştırılır. Kaynadıktan 5 dakika sonra altı kapatılır.
- Sos için; tavaya sıvı yağ ve baharatlar istenilen oradan eklenip kavrulur. Baharatların kokusu çıkınca çorbaya dökülüp karıştırılır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Tutmaç Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


