Türlü

Türlü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet patlıcan (doğranmış)
- 1 adet kabak (doğranmış )
- 1 adet patates (doğranmış)
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kırmızı biber
- 1 su bardağı domates püresi
- 200 gram fasülye
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- Sebze tuzu(isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı şeker
Türlü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyup küp biçiminde doğrayın, acısını almak için tuzlu suda bekletin. Akabinde yıkayıp süzün.
- Tencereye zeytinyağını alın, doğranmış soğanları, sarımsağı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
- Fasülye ve kırmızı biberleri tencereye ekleyin,birkaç dakika karıştırarak kavurun.
- Küp doğranmış patatesleri, patlıcanı,kabakları,baharatları ve salçayı, domates püresini ekleyin.
- Beş dakika kavurun.
- Sıcak suyu tencereye dökün, sebzelerin hepsinin üstünü yavaşça geçecek kadar olmasına dikkat edin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin (yaklaşık 30-40 dakika).
Türlü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









