Tüm Kurabiyeleri Unutturacak Islak Kurabiye
Tüm Kurabiyeleri Unutturacak Islak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 çay bardağı şeker
- 2 çay bardağı su
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 125 g oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un
Tüm Kurabiyeleri Unutturacak Islak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tatlımızın şerbeti için tencereye 2 çay bardağı toz şekeri ve 2 çay bardağı suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 5-6 dakika kaynattığınız şerbeti soğuması için kenara alalım.
- Kurabiye hamuru için yoğurma kabına gereçlerimizi ekleyip güzelce yoğuralım.
- Hamurumuzu ele yapışmayan yumuşak kıvamda olmalı çok fazla un eği yaparak hamuru sertleştirmeyin. Aksi halde kurabiyeleriniz piştikten sonra sertleşip şerbetini istediğiniz üzere çekemeyebilir.
- Kıvam alan kurabiyelerimizi şekillendirme kademesine geçebiliriz.
- Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde modüller alarak avuç içerisinde yuvarlayıp form verelim.
- Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine yerleştirelim.
- Kurabiyelerimizi evvelden ısıttığımız 170° fırında yaklaşık 30 dakika pişmeye bırakalım.
- Piştiktensonra birinci sıcaklığı çıkan kurabiyelerimizi soğuyan şerbetin içerisine alarak 2-3 saniye tutup servis tabağına alalım.
- 1 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Şimdiden deneyecek olanlara afiyet olsun.
Tüm Kurabiyeleri Unutturacak Islak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









