Tüm Detaylarıyla Karamel Şurubu Tarifi

Tüm Ayrıntılarıyla Karamel Şurubu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı kaynamış sıcak su
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilin (isteğe bağlı, lezzeti artırır)

Tüm Ayrıntılarıyla Karamel Şurubu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş tabanlı bir tencereye yahut yapışmaz bir tavaya 1 su bardağı toz şekeri alın. Tencereyi kısık ateşe koyun ve şekerin erimesini bekleyin. Bu basamakta mutlaka karıştırmayın, aksi takdirde şeker kristalleşebilir.
  2. Şeker kenarlardan erimeye ve rengi dönmeye başlayınca, bir tahta kaşık yahut ısıya sağlam spatula yardımıyla nazikçe karıştırın. Tüm şekerin topak kalmayacak halde büsbütün eridiğinden emin olun ve kehribar rengini almasını sağlayın.
  3. Şeker büsbütün eriyip hoş bir karamel rengine ulaştığında, ocağın altını çabucak kapatın.
  4. Önceden kaynatmış olduğunuz 1 su bardağı sıcak suyu dikkatlice ve yavaşça karamelin üzerine ekleyin. Bu kademede karamel apansız buharlaşabilir ve sıçrayabilir, bu yüzden çok dikkatli olun. Şeker tekrar katılaşabilir, endişelenmeyin.
  5. Ocağın altını tekrar açmadan, bir çırpıcı yardımıyla daima karıştırarak katılaşan karamelin sıcak su içinde büsbütün erimesini sağlayın. Tüm şeker eridiğinde homojen bir karışım elde edeceksiniz.
  6. Son olarak, karamel sosunuza 1 çimdik tuz ve şayet kullanıyorsanız 1 paket vanilini ekleyin. Uygunca karıştırın.
  7. Hazırladığınız karamel sosunu ocaktan alın ve oda sıcaklığına gelmesi için bir kenara bırakın. Soğudukça kıvamı yoğunlaşacaktır.

Tüm Ayrıntılarıyla Karamel Şurubu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Domates Çorba’m
Tadı Damağınızda Kalacak Çikolatalı Pasta
Büyük Fırın Tepsisinde Pizza
Browni Tadında Islak Kek
Yulaflı Taşımalık Tost
Acı Biber Reçeli
Hdabla | © 2025 |