Tulumba Tatlısı

Tulumba Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 50 gram tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2,5 su bardağı un
  • 3-4 yumurta (küçükse 4, büyükse 3 adet)

Şerbet için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Tulumba Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet için şerbeti daha evvelce hazırlayın soğuk şerbet olması lazım koyu kıvamlı şerbet olcak kaynatırken biraz fazla kaynayacak.
  2. Tencereye su, şeker, tuz ve tereyağını alıp kaynatın.
  3. Kaynadıktan sonra altını kısın, unu ekleyip hamur toparlanana kadar karıştırın.
  4. Ocaktan alın, ılımaya bırakın.
  5. Ilık hamura yumurtaları tek tek ekleyip mikserle çırpın.
  6. Hamuru yıldız uçlu sıkma torbasına alın.
  7. Soğuk yağa sıkarak atın, ocağı açın ve altın rengi olana kadar kızartın.
  8. Kızaran tatlıları soğuk şerbete atın, 2-3 dakika bekletip çıkarın. Çıtır çıtır, şerbeti içine tam çekmiş tulumba tatlısı hazır! 😋.

Tulumba Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İlk Gün İftar Yemeğim
Vişneli Browni (Rafine Şekersiz)
Akdeniz Mezesi
Elmalı Turta
Donut
Fırında Kuzu Kol
Hdabla | © 2025 |