Tropikal Meyveli İrmik Tatlısı

Tropikal Meyveli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için;

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 limonun kabuğu
  • 1 paket vanilya

Üst sosu için;

  • 1 kalın dilim ananas
  • 1 tane mango
  • 2 tane limon
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya

Tropikal Meyveli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye vanilya ve limon kabuğu hariç alt tabanı için olan tüm materyalleri koyun.
  2. Önce yüksek sonra orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  3. Altını kısın kıvam alana kadar pişirin.
  4. En son vanilya ve limon kabuğunu ekleyin.
  5. Borcamı ıslattıktan sonra irmik muhallebisini dökün.
  6. İki limonun suyu ananas mango şeker ve nişastayı ekleyerek orta ateşte karıştırarak pişirin.
  7. Kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyin.
  8. Sosu biraz soğuduktan sonra muhallebinin üstüne dökün.
  9. 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.

Tropikal Meyveli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nefis Muzlu Rulo Pasta
Fırında Patatesli Tavuk
Kremalı Soya Soslu Tavuk
Smash Burger
Tarhana
Enginarlı Pilav (Farklı Lezzet)
Hdabla | © 2025 |