Triliçe
Triliçe Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilin
- 1 paket hamur kabartma tozu
Şerbeti için:
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı toz şeker
Üzeri için:
- 1,5 su bardağı soğuk süt
- 2 paket sade kremşanti
Karameli için:
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay kaşığı nişasta (mısır kullandım)
- 1 yemek kaşığı su
Triliçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- öncelikle soğuk süt ile kremşantiyi çırpın ve dolapta bekletin.
- Bu sırada kek materyallerini karıştırın yağlı tepsiye dökün. Birinci evvel yumurtalarla şekeri çırpın. Sonra başkalarını ek edin. Evvelce ısıtılmış 180 fırında 30 dakika pişirin. Ve soğumaya bırakın.
- Kekiniz soğurken şerbetini hazırlayın ve ılıklaşana kadar kenarda bekletin.
- Soğumuş keke ılık şerbeti dökün ve kenarda soğumaya bırakın.
- Bu sırada isteğe bağlı olarak karameli yapabilirsiniz. Birinci evvel tereyağında şekeri kavurun. Nişasta ,sütü ve suyu bir kapta karıştırın. Ocaktaki şekerli tereyağı ocaktan alın ve bu karışımla birleştirin. Sıçrama yapabilir, dikkatli olun lütfen.
- Tekrar ocağa alın ve kısık ateşte karamel kıvamını alsın. Karıştırın daima.
- Soğuyan şerbetli kekin üzerine kremşantiyi yayın.
- Karameli de kremşantinin üzerine döküp, kaşıkla karıştırın.
Not:bu karamel ölçüsü kekin tamamını kaplamıyor. Ben renklendirsin diye az ölçü kullandım. Tüm tepsiyi kapatsın istiyorsanız, ölçüyü iki katına çıkarabilirsiniz. Tepsiyi en az 2 saat ( daha uygunu bir gece☺️) dolapta bekletirseniz şahane olur. Elinize sıhhat şimdiden. 🌹🌹.
Triliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














