Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığı badem unu
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı süt
  • 1 pk krema
  • 1 su bardağı şeker

Karamel için;

  • 1 pk krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Süt ve kremşanti

Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütlü sosu hazırlayarak başlayalım, süt ve şekeri ocağa alarak şeker eriyene kadar ılıtıp karıştırıyoruz.
  2. Çok ılıtmayın eriyince kremaya katıp karıştırıyoruz, kenara alıyoruz.
  3. Daha sonra karamelini ayarlayalım şekeri teflon tavaya alarak erimesini sağlayalım şeker eridikten sonra bir yemek kaşığı tereyağı ekliyoruz, kremayı da ekliyoruz ,kıvam aldıktan sonra söndürüyoruz ılımaya bırakıyoruz.
  4. Yumurta ve şekeri 5 dakika çırpıyoruz ,kalan materyalleri ekliyoruz borcamı yağlayıp çabucak fırına veriyoruz .
  5. 200 derecede pişecek 15 dakika pişir fırından çektikten sonra 5 dakika bekleyip sütlü şerbetini döküyoruz.
  6. Soğuduktan sonra krem şantisi ve karameli ekliyoruz ,dolapta 1 gece dinlenmeye bırakıyoruz yahut en az 3-4 saat dinlensin.

Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Kabaran Tarçınlı Cevizli Kek
Konya Usulü Höşmerim
Kabak- Havuç Yoğurtlu Meze
Çilekli Baton Pasta
Bayramlık İkram
Fincan Böreği
Hdabla | © 2025 |