Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Sütlü sos için;
- 3,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 kutu sıvı krema
Karamel sos için;
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 gram sıvı krema
Süslemek için;
- Krem şanti yahut beyaz sos çikolata
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına yumurta ve şekeri alıp mikserle boza kıvamını alıncaya kadar çırpalım. Un kabartma tozu ve vanilya ekleyip alttan üste gerçek karıştırıp yağlanmış borcamımıza dökelim. 180 derecelik fırına verip pişirelim.
- Sütlü sos için; tozşeker ve kremayı ekleyip çırpalım. Buzdolabına alıp soğumasını bekleyelim.
- Karamelli sos için tavamıza toz şekeri alıp orta sıra karıştırarak orta ateşte erimesini sağlayalım. Şekeri yakmayalım sonra acı olur. Şeker açık bir renk alınca bir yemek kaşığı tereyağını ekleyelim ve erimesini sağlayalım.
- Son olarak kremamızı da ekleyip sosumuz kıvam alınca alıncaya kadar kısık ateşte karıştıralım. Ocağı kapatıp soğumaya bırakalım.
- Kekimiz fırından çıkınca soğuduktan sonra kürdanla üzerini delip sütlü şerbeti dökelim. Şerbetini çektikten sonra karameli üzerine eşit bir halde yayalım ve istediğimiz üzere süsleyelim.
- Ben süslemek için sos çikolata kullandım beyaz olandan. Siz dilerseniz kremşanti ile süsleyebilirsiniz. Deneyecekleri şimdiden afiyet olsun❤️
Not:Krem şantili seviyorsanız karameli dökmeden evvel kremşantiyi hazırlayıp üzerine yayalım. Sonra da karameli dökelim üzerine:).
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








