Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı un
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
Krem şanti için;
- 1 paket krem şanti (paket içeriği de ikili)
- 1 su bardağı süt
Kekin üzerine sütlü sos için;
- 3.5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tane 200 ml sıvı krema
Karamel sos için;
- 1.5 küçük çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 tane 200 ml sıvı krema
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekimiz için öncelikle yumurta ve şekeri yeterlice köpürtene kadar çırpıyoruz .
- Üzerine un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip çırpıyoruz .
- Yağlı kağıt serdiğimiz kare borcam kullandım ben.
- Kek hamurunu borcam içine döküp evvelce ısıtılmış fırına öncelikle 170 derecede on dk pişirip sonra 150 derece de 20 dk pişiriyoruz .
- Kekimiz pişerken karamel sosumuzu hazırlıyoruz .
- Şekeri çelik tencereye alıp altı kısık ateşte şeker eriyene kadar orta ara karıştırıyoruz .
- Şeker eriyince üzerine tereyağı ekleyip eritip kremayı da ekleyip kıvamına gelene kadar karıştırarak kaynatıp uygunca soğumaya bırakıyoruz .
- Kekimizin üzerine dökmek için süt şeker ve kremayı bir kapta şeker eriyene kadar çırpıyoruz ve kekimiz fırından çıkınca birinci sıcaklığı geçtikten sonra keki karşıt çevirip yağlı kağıdı çıkartıp kürdanla delikler açıp sütü döküyoruz .
- Süt çekene kadar bekliyoruz.
- Kek güzelce soğuduktan sonra krem şantiyi süt ile uygunca çırpıp yoğunlaşınca kekin üzerine döküp sürüyoruz.
- Onunda üzerine güzelce soğumuş olan karamel sosumuzu da ekleyip üzerini istediğiniz formda süsleyebilirsiniz, ben krem şanti den biraz ayırıp süsledim.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
