Trileçe
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 5 adet yumurta
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti/sosu için;
- 1 paket süt (6 su bardağı )
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket krema
Karamel sosu için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Üzeri için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar çırpın (5 dk kadar), üzerine ılık suyu yağı ve başka materyalleri ekleyip güzelce karıştırın.
- Yağladığınız kaba dökün ve 180 derece fırında 30 dk kadar pişirin(üzeri kızarana kadar ortada kürdanla denetim edebilirsiniz) Kek pişerken kremşantiyi ve karameli hazırlayın.
- Şerbeti için; yazılı olan gereçleri uygunca çırpıp 30 dk dolaba koyun. Karamel için yapışmaz bi tavaya 1 bardak şekeri ekleyin ve kısık ateşte eriyene kadar bekleyin, şeker uygunca eriyince tereyağını ve kremayı karıştırarak ekleyin, kıvam alınca öbür bir kaba alıp soğumaya bırakın.
- Kremşantiyi bir bardak sütle çırpıp onu da buzdolabına koyun soğuduktan sonra sıkma poşetine 2 yemek kaşığı alın üzerindeki desen için kullanacağız.
- Kek piştikten sonra güzelce soğumaya bırakın soğuyunca çatal yahut kürdanla delikler açın (sosu çekmesi için) akabinde hazırladığımız şerbeti üzerine dökün 2 dk bekleyin ki yeterlice sosu çeksin.
- Ardından üzerine çırptığımız kremşantiyi ekleyin ve güzelce yayın, üzerine karamel sosu da ekleyin ve sıkma poşetine aldığınız kremşantiyi de ince çizgiler halinde çizin (sıkma poşeti yoksa bir buzdolabı poşetine koyup ucuna iğneyle delik açabilirsiniz)
- Ardından kürdanla ileri geri olacak biçimde desen verin ve trileçeyi 3 saat buzdolabında dinlendirin. Afiyet olsun.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







