Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Karamel sosu için;

  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Trileçe için derin bir karıştırma kasesinin içerisine yumurta ve şekeri ekleyip, şekerler eriyene ve karışımın rengi açılıp, krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Un, su, sıvı yağ, kabartma tozu ve vanilini yumurtalı karışımın içerisine eleyerek ekleyin.
  3. Spatula yardımıyla kuru materyallerin sıvı gereçlerle birleşmesi için altan üstte gerçek daima olarak karıştırın.
  4. Güzelce karışmış olan kek harcını yağlanmış fırın kabınıza dökün ve üzerini düzeltin.
  5. Trileçenin pandispanyasını evvel 170 derece ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.
  6. 10 dakika sonunda fırın ısısını 150 dereceye indirip 20-25 dakika kadar pişirin.
  7. Pişen pandispanyayı oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve üzerine kürdan yardımıyla delikler açın.
  8. Sütlü şerbeti için; inek sütü, manda sütü ve keçi sütünü tencereye alın. (eğer manda ve keçi sütü yoksa bu tanımın şerbetinin 1 litre inek sütüyle hazırlayabilirsiniz).
  9. Şekerini de kremayı da ekleyip eriyene kadar karıştırın.
  10. Bir köşede beklesin soğuk sütle hazırlıyoruz.
  11. Karameli için; başka bir sos tenceresinde toz şekeri denetimli olarak eritin.
  12. Üzerine tereyağını ekleyin.
  13. Fokurdamaya başlayan tereyağlı şekerin üzerine kremayı ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın, soğumaya bırakın.
  14. Oda sıcaklığında soğumuş olan trileçe pandispanyasının üzerine sütlü şerbeti ekleyin ve sütü yeterlice çektikten sonra buzdolabında soğumaya bırakın.
  15. Bu esnada 1 paket krem şanti hazırlayın.
  16. Soğumuş olan kekinizin üzerine ince bir katman halinde krem şantiyi yayın.
  17. Hazırlamış olduğunuz karameli de trileçenin üzerine güzelce yayın.
  18. Ardından dilimleyin ve soğuk olarak servis edin. Trileçe hazır. Afiyetler olsun!.

Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Lahmacun
Meyve Rüyası
Kıbrıs Tatlısı
Su Böreği
İncecik Hamurlu Pizza Tarifi
Susamlı Patates Kızartması
Hdabla | © 2025 |