Trileçe
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için:
- 4 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 200 ml krema
Krem şanti için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- 350 gram frambuaz
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı su
- 1 paket vanilya
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri rengi açılana kadar düzgünce çırpıyoruz, daha sonra öteki materyalleri yavaş yavaş ekleyelim.
- Uygun bir kaba karışımı döküyoruz evvelden ısınmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz kürdan testi yapıp çıkarıyoruz.
- Frambuaz sosu için hazırladığım gereçleri uygun bir tencereye alıp ocakta kıvam alana kadar pişiriyoruz daha sonra blenderden geçiriyoruz.
- Pişen ve soğuyan kekin üzerine sütlü şerbetimizi karıştırıp döküyoruz ve sütünü güzel çektikten sonra krem şantili karışımı yapıp üzerine sürüyoruz.
- Yarım saat bu formda buzdolabında dinlendirelim daha sonra frambuaz sosunu üstüne dökelim. Buzdolabında 2 saat beklettikten sonra servis edebiliriz afiyet olsun❤️🌺
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










