Trileçe
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sütlü sosu için;
- 3 su bardağı süt
- 1 paket krema
Karamel sosu için;
- 1 buçuk çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket krema
Üzeri için;
- Krem şanti
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- İki adet kap alalım ,sarısını ve beyazını ayıralım, sarısını şeker ile düzgünce çırpalım.
- Beyazını da krema haline gelene kadar çırpalım, sarısının içine kabartma tozu ,vanilya ve unu ekleyip karıştıralım.
- Beyazını da ekleyip yavaşça karıştıralım .
- Borcama biraz yağ ekledikten sonra hepsini dökelim.
- 180 derece fırında 30 dakika pişirelim .
- Krema ve sütü karıştıralım dolaba koyalım.
- Krameli için şekeri tencereye alalım ve karıştıralım, bir yemek kaşığı tereyağını ekleyelim.
- Yanmayacak halde düzgünce eridikten sonra kremayı ek edelim.
- Bir paket krem şantiyi uygunca çırpalım, dolaba atalım .
- Kekimiz fırından çıkınca yarım saat dinlensin, sonra sütümüz ile her yerine gelicek formda ıslatalım
- Krem şantiyi üzerine sürelim ve yeterlice soğumuş krameli üzerine dökelim, bir kaşık krem şantiyi ayıralım, üzerine biçim yapmak için en az 6 saat dolapta dinlenmesi gerekir.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







