Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 buçuk su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sütlü sosu için;

  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket krema

Karamel sosu için;

  • 1 buçuk çay bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema

Üzeri için;

  • Krem şanti

Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İki adet kap alalım ,sarısını ve beyazını ayıralım, sarısını şeker ile düzgünce çırpalım.
  2. Beyazını da krema haline gelene kadar çırpalım, sarısının içine kabartma tozu ,vanilya ve unu ekleyip karıştıralım.
  3. Beyazını da ekleyip yavaşça karıştıralım .
  4. Borcama biraz yağ ekledikten sonra hepsini dökelim.
  5. 180 derece fırında 30 dakika pişirelim .
  6. Krema ve sütü karıştıralım dolaba koyalım.
  7. Krameli için şekeri tencereye alalım ve karıştıralım, bir yemek kaşığı tereyağını ekleyelim.
  8. Yanmayacak halde düzgünce eridikten sonra kremayı ek edelim.
  9. Bir paket krem şantiyi uygunca çırpalım, dolaba atalım .
  10. Kekimiz fırından çıkınca yarım saat dinlensin, sonra sütümüz ile her yerine gelicek formda ıslatalım
  11. Krem şantiyi üzerine sürelim ve yeterlice soğumuş krameli üzerine dökelim, bir kaşık krem şantiyi ayıralım, üzerine biçim yapmak için en az 6 saat dolapta dinlenmesi gerekir.

Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Türk Kahvesi
Fırında Nefis Patatesli Kanat
Tahinli Kırmızı Tatlı Patates
Pancarlı Yoğurt Mezesi (2 Malzemeyle Renkli Tarif)
Limonlu Brownie
Meyve Püresi (+6ay)
Hdabla | © 2025 |