Trileçe
Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 1 paket sıvı krema
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
Karemeli için;
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket sıvı krema
- 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kekin hamuru için yumurta ve şekeri çırpalım, ılık su ,sıvı yağ ekleyip çırpalım, un ve kabartma tozu vanilya dahil edip çırptıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz borcama dökün.
- 180 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişirelim .
- Kek pişerken karemeli hazırlayalım, bunun için granit tencereye toz şekeri alıp kısık ateşte eriyene kadar bekleyelim.
- Eriyen şekere sıvı krema ve 1 kaşık tereyağı ekleyip karıştıralım şeker sertleşebilir ısıyla eriyecektir.
- Eriyen kremayı kenera alıp soğumaya bırakalım.
- Şerbeti için süte sıvı kırema ve toz şeker ekleyip çırpalım bunuda bekletelim.
- Soğuyan keki bilakis çevirip sıvı kremalı şerbeti dökelim üzerine çırptığmız kıremşantiyi sürüp ince şerit çizgiler için biraz kremşantiden ayırabilsiniz dilerseniz hazır beyaz çikolata sosuda kullanabilirsiniz ben kremşantiyle yaptım.
- En üstede kremayı döküp hal verelim kürdan yardımıyla afiyet olsun.
Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











