Trileçe

Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 1 paket sıvı krema
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker

Karemeli için;

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin

Üzeri için;

  • 1 paket krem şanti

Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekin hamuru için yumurta ve şekeri çırpalım, ılık su ,sıvı yağ ekleyip çırpalım, un ve kabartma tozu vanilya dahil edip çırptıktan sonra yağlı kağıt serdiğimiz borcama dökün.
  2. 180 derece fırında 30 dk üzeri kızarana kadar pişirelim .
  3. Kek pişerken karemeli hazırlayalım, bunun için granit tencereye toz şekeri alıp kısık ateşte eriyene kadar bekleyelim.
  4. Eriyen şekere sıvı krema ve 1 kaşık tereyağı ekleyip karıştıralım şeker sertleşebilir ısıyla eriyecektir.
  5. Eriyen kremayı kenera alıp soğumaya bırakalım.
  6. Şerbeti için süte sıvı kırema ve toz şeker ekleyip çırpalım bunuda bekletelim.
  7. Soğuyan keki bilakis çevirip sıvı kremalı şerbeti dökelim üzerine çırptığmız kıremşantiyi sürüp ince şerit çizgiler için biraz kremşantiden ayırabilsiniz dilerseniz hazır beyaz çikolata sosuda kullanabilirsiniz ben kremşantiyle yaptım.
  8. En üstede kremayı döküp hal verelim kürdan yardımıyla afiyet olsun.

Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Domates Soslu Nefis Spagetti Makarna
Sevgililer Günü İçin Truffle (Videolu)
Çikolatalı Çilekli Sütlü İrmik Tatlısı
Ayva Tatlısı (Fırın Torbasında)
Hurma Dolgulu Kurabiye
Sebzeli Ve Sucuklu Yumurta Kapama
Hdabla | © 2025 |