Trakya Usulü Büryan

Trakya Adabı Büryan Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşıġı tereyağ ve sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 adet tavuk baget
Trakya Adabı Büryan Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 soğanlar küp küp doğranır.
- Kısık ateşte yağ ile pembeleşene kadar kavrulur.
- Ardından nane ve kekik eklenerek karıştırılır.
- Önceden ıslattığımız pirinçler az kavurarak borcama eşit ölçüde yayılır.
- Haşlanmış bagetler eklenir ve 4 bardak tavuk suyu ek edilir.
- Fırında 25 dk 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun.
Trakya Metodu Büryan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
