Trakya Usulü Büryan

Trakya Adabı Büryan Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşıġı tereyağ ve sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 adet tavuk baget

Trakya Adabı Büryan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 1 soğanlar küp küp doğranır.
  2. Kısık ateşte yağ ile pembeleşene kadar kavrulur.
  3. Ardından nane ve kekik eklenerek karıştırılır.
  4. Önceden ıslattığımız pirinçler az kavurarak borcama eşit ölçüde yayılır.
  5. Haşlanmış bagetler eklenir ve 4 bardak tavuk suyu ek edilir.
  6. Fırında 25 dk 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun.

Trakya Metodu Büryan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bol Soslu Pastane Keki
Soğan Dolması Nasıl Yapılır? (Videolu)
Limonlu Kek ( Yumuşacık Pamuk )
Dereotlu Peynirli Poğaça
Anne Kısırı
Çok Lezzetli Bir Ana Yemek / Patlıcanlı Perde Pilavı
Hdabla | © 2024 |