Trakya Tavuk Kapaması

Trakya Tavuk Kapaması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı tereyağ ve sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 adet tavuk baget
Trakya Tavuk Kapaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar küp küp doğranır. Kısık ateşte yağ ile pembeleşene kadar kavrulur. Akabinde nane ve kekik eklenerek karıştırılır.
- Önceden ıslattığımız pirinçler borcama alınır biraz daha kavrulur.
- Pirinçler borcama eşit ölçüde yayılır. Üzerine haşlanmış bagetler eklenir ve tavuk suyu ek edilir.
- Fırında 25 dk 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun 🌸.
Trakya Tavuk Kapaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



