Trabzon Yağlı Pidesi

Trabzon Yağlı Pidesi Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 paket kuru maya
  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Aldığı kadar ılık su

İç harcı için:

  • Çeçil peynir
  • Kaşar peyniri
  • Yarım su bardağı su
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı

Trabzon Yağlı Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine maya, un ve suyu ekleyerek karıştırıyoruz.
  2. Hamur kıvam almaya başladığında tuz ekleyin ve pürüzsüz kıvam elde edene kadar hamuru yoğuruyoruz.
  3. Üzerini pak bir bezle örterek mayalanması için 45 dakika dinlendirin.
  4. Mayalanan hamuru 2 eşit kesime ayırın. Unlanmış tezgahta elinizle açın.
  5. İç harcın dışarı akmaması için kenarlarını bükelim.
  6. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin ve açtığınız hamurları ortada boşluk olacak halde tepsiye yerleştirin.
  7. İç harç için; iki farklı peynir seçin ve bunları bir kapta karıştırın.
  8. Peynirlerin üzerine yarım bardak su ekleyin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız iç harcı, hamurların ortasına ekleyin ve eşit bir halde yayın.
  9. Peynirli karışımın üzerine küçük tereyağı kesimleri ekleyin. Yumurta sarılarını pidenin kenar kısımlarına fırça yardımıyla sürün.
  10. Önceden ısıtılmış 220 dereceli fırında, pideleri 10 dakika kadar pişirin.
  11. Pideleri fırından çıkarmadan 2-3 dk evvel, üstlerine bir adet yumurta kırın. Trabzon yağlı pidesini, sıcak bir biçimde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Trabzon Yağlı Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meşhur Tire Köftesi Tarifi – İzmir’in Efsane Lezzeti (Videolu)
Islak Kek Tarifim
Kahvaltılık Sos (Avokadolu)
Kestaneli İç Pilav
Lavaş Tostu
Akşam Yemeği Menüsü
Hdabla | © 2025 |