Trabzon Gevreği
Trabzon Gevreği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 su bardağı un
- 125 gram margarin
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gr ay çekirdeği
- 1 adet kabartma tozu
Trabzon Gevreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabımıza un, süt ,yumurta, sıvı yağ, katıyağ ,kabartma tozu ,tuz alalım yoğuralım.
- Ardından ay çekirdeğini ekleyelim yoğuralım.
- Çekirdeği hamurun içersine yedirelim ,bu ortada ben tuz kullanmadım ayçekirdeği tuzlu olduğu için.
- Hamurdan modül koparalım iki parmak genişliğinde şehit yapalım.
- Hafif üzerine bastıralım ,kare formunu alması için ,küp küp keselim tepsiye dizelim.
- 180 drc fırınlayalım üzeri kızarana kadar piştikten sonra servise hazır afiyet olsun.
Trabzon Gevreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












