Trabzon Çikolatası
Trabzon Çikolatası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 paket tablet çikolata
İç harcı için;
- 1 kase kadayıf (yağsız tavada kavuralım)
- 3 yemek kaşığı fındık kreması
- 2 yemek kaşığı tahin
Trabzon Çikolatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çikolatanın 1. Buçuk paketini benmari yolu eritelim. Kalıbımıza dökelim. Dondurucuya alıp donmaya bırakalım.
- Kadayıfı yağsız tavada kızarana kadar kavuralım.
- Kavurulan kadayıfın içerisine fındık kreması ve tahin ekleyip karıştıralım.
- Donmuş olan çikolatanın üzerine yayalım.
- Kalan çikolatayı tekrar benmari metodu eritelim.
- Kadayıfın üzerine her tarafına gelecek halde yayalım.
- Buzluğa gönderip çikolata donunca kalıptan çıkaralım.
Trabzon Çikolatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








