Trabzon Çikolatası

Trabzon Çikolatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 paket tablet çikolata

İç harcı için;

  • 1 kase kadayıf (yağsız tavada kavuralım)
  • 3 yemek kaşığı fındık kreması
  • 2 yemek kaşığı tahin

Trabzon Çikolatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çikolatanın 1. Buçuk paketini benmari yolu eritelim. Kalıbımıza dökelim. Dondurucuya alıp donmaya bırakalım.
  2. Kadayıfı yağsız tavada kızarana kadar kavuralım.
  3. Kavurulan kadayıfın içerisine fındık kreması ve tahin ekleyip karıştıralım.
  4. Donmuş olan çikolatanın üzerine yayalım.
  5. Kalan çikolatayı tekrar benmari metodu eritelim.
  6. Kadayıfın üzerine her tarafına gelecek halde yayalım.
  7. Buzluğa gönderip çikolata donunca kalıptan çıkaralım.

Trabzon Çikolatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

4 Malzemeli Çok Hafif Un Helvası (İpek gibi)
Etsiz Ve Dertsiz Çiğköfte
Taze Fasulye Salatası
Ekşili Mercimek Yemeği (Kara Şimşek)
Patatesli Velibah Tarifi
Tahinli Pudra Şekerli Un Helvası
Hdabla | © 2025 |