Ton Balıklı Minik Bazlama

Ton Balıklı Minik Bazlama Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- 1 paket instant maya (5 gram )
- Yarım çay bardağı sıvı yağ (50 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Aldığı kadar un
İç harcı için;
- 200 gram ton balığı
- 3 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Marul
Ton Balıklı Minik Bazlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bazlama hamurunu için derin bir kaba un ,şeker, maya, tuz, su ve sütü ekleyelim, sonra güzelce yoğuralım ,yumuşak bir hamur olacak 1 saat mayalandıralım.
- Sonra bir kaseye ton balığını 3 yemek kaşığı mayonez ve tuz ekleyelim ve karıştıralım.
- Mayalanan hamuru oklava yardımıyla açalım bir çay bardağı yahut su bardağıyla hamuru keselim sonra kızgın bir tavada artlı önlü pişirelim.
- Pişen bazlamaları bir servis tabağına alalım soğumaya bırakalım sonra bir bıçakla bazlamaları ikiye keselim, ortasına 1 yemek kaşığı ton balıklı harçı koyalım ve bir modül marul koyalım ton balıklı minik bazlamalar yemeye hazır afiyet olsun 😋😋😋.
Ton Balıklı Minik Bazlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





