Tombik Ellerin Dayanamadığı Bebek Keki

Tombik Ellerin Dayanamadığı Bebek Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta (henüz yumurta beyazına geçmediyseniz yalnızca sarısı)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yulaf unu (tam buğday unuda tercih edebilirsiniz)
  • 1 çay kaşığı karbonat ve kabartma tozu karışımı
  • 1 adet evvelce ıslatılmış hurma
  • 10-12 tane evvelce ıslatılmış kuru üzüm

Tombik Ellerin Dayanamadığı Bebek Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını uygun bir kapta çırpalım.
  2. Üzerine yulaf ununu ve karbonat kabartma tozu karışımını ekleyelim ve tekrar çırpalım.
  3. Üzerine minik minik doğradığımız kuru meyvelerimizi ekleyelim. Bu evrede gün kurusu üzere öteki kuru meyvelerde kullanabilirsiniz. Meyvelerle de son bir defa karıştıralım.
  4. Türk kahvesi fincanlarımızı zeytinyağıyla yağlayalım. Ben 4 adet fincan kullanıyorum bu tanımda. Siz fincanınızın boyutuna nazaran ayarlayabilirsiniz.
  5. Fincanların yaklaşık yarısına gelene kadar kek harcımızı paylaştırıyoruz.
  6. Uygun bir tencereye fincanları dizelim ve tencereye fincanların yarısına gelecek biçimde su dolduralım.
  7. Orta gözlü ocağımıza alalım ve kaynayana kadar üstü açık biçimde kaynadıktan sonra üzerini kapatarak pişirmeye bırakalım.
  8. Bu etapta tencerenin kapağını bir bez yardımıyla saralım. Böylelikle buharlaşan su kekleri ıslatmamış olacak.
  9. Bu biçimde ben 25 dakika kadar altını kısarak pişiriyorum.
  10. En son kürdan testi yapıp, ocağın altını kapatıyorum. Hala pişmemiş ve suyu azalmışsa su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz. Bebeklerimize afiyet şifa olsun♥️

Tombik Ellerin Dayanamadığı Bebek Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Borcamda Sponful Tarifi
Mayalı Yumuş Yumuş Poğaça
Patlıcan Kapama Porsiyonluk
Doğum Günü Pastası
Klasik 2 Renkli Kek
Basit Pizza
Hdabla | © 2025 |