Tombik Ellerin Dayanamadığı Bebek Keki
Tombik Ellerin Dayanamadığı Bebek Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta (henüz yumurta beyazına geçmediyseniz yalnızca sarısı)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yulaf unu (tam buğday unuda tercih edebilirsiniz)
- 1 çay kaşığı karbonat ve kabartma tozu karışımı
- 1 adet evvelce ıslatılmış hurma
- 10-12 tane evvelce ıslatılmış kuru üzüm
Tombik Ellerin Dayanamadığı Bebek Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, yoğurt ve zeytinyağını uygun bir kapta çırpalım.
- Üzerine yulaf ununu ve karbonat kabartma tozu karışımını ekleyelim ve tekrar çırpalım.
- Üzerine minik minik doğradığımız kuru meyvelerimizi ekleyelim. Bu evrede gün kurusu üzere öteki kuru meyvelerde kullanabilirsiniz. Meyvelerle de son bir defa karıştıralım.
- Türk kahvesi fincanlarımızı zeytinyağıyla yağlayalım. Ben 4 adet fincan kullanıyorum bu tanımda. Siz fincanınızın boyutuna nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Fincanların yaklaşık yarısına gelene kadar kek harcımızı paylaştırıyoruz.
- Uygun bir tencereye fincanları dizelim ve tencereye fincanların yarısına gelecek biçimde su dolduralım.
- Orta gözlü ocağımıza alalım ve kaynayana kadar üstü açık biçimde kaynadıktan sonra üzerini kapatarak pişirmeye bırakalım.
- Bu etapta tencerenin kapağını bir bez yardımıyla saralım. Böylelikle buharlaşan su kekleri ıslatmamış olacak.
- Bu biçimde ben 25 dakika kadar altını kısarak pişiriyorum.
- En son kürdan testi yapıp, ocağın altını kapatıyorum. Hala pişmemiş ve suyu azalmışsa su ekleyip pişirmeye devam edebilirsiniz. Bebeklerimize afiyet şifa olsun♥️
Tombik Ellerin Dayanamadığı Bebek Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













