Tom Ve Jerry Baget Tam Ölçülü
Tom Ve Jerry Baget Tam Ölçülü Tanımı İçin Malzemeler
Baget için;
- 8 adet but
- 3 adet büyük uzunluk patates
- 2 su bardağı rendelenmiş kaşar
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Panesi için;
- 2 adet yumurta
- 4 yemek kaşığı un
- 1,5 su bardağı galete unu ( ben bayat ekmeği fırında gevrettim ve rondodan geçirdim)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Tom Ve Jerry Baget Tam Ölçülü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Baget için tavukları haşlıyoruz ve derisini ve kemiğinden ayırıp bıçak ile ince ince doğruyoruz. Kemikleri de güzelce temizleyelim.
- Patatesleri de soyup haşlıyoruz ve topak kalmayacak biçimde suyunu süzüp eziyoruz.
- Kaşarı da rendeliyoruz.
- Tavuk, patates, kaşar ve baharatları karıştırma kabına alıp elimizle güzelce yoğuralım.
- Baget hamurunu 8 eşit kesime ayıralım.
- Panesi için; yumurta, un ve galeta ununu tabaklara koyalım ve hazırlayalım.
- 8 eşit modüle ayırdığımız baget hamurlarından birini alalım elimizle yuvarlak biçim verelim ve temizlediğimiz kemiklerden birini alıp fotoğraftaki üzere hamura yerleştirip tekrar elimizle yuvarlak hal verelim ve kemik hamurun içinde kalsın.
- Bütün hamurları bu türlü yapalım ve yağı kızdırmak için ocağa alalım.
- Bagetleri evvel una sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayarak kızgın yağda orta ateşte kızartalım. Bütün hepsini bu türlü yapalım ve servis edebiliriz. Ben ketçap ile servis ettim çok lezzetli oluyor. Afiyet olsunnn 🙂 🙂
Tom Ve Jerry Baget Tam Ölçülü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















