Tırtıl Kurabiye (Hazır Tadında)

Tırtıl Kurabiye (Hazır Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı civarı)
Tırtıl Kurabiye (Hazır Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün sıvı materyaller ve şeker yoğurma kabında güzelce karıştırılır.
- Un, kabartma tozu ve vanilya eklenip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
- Hamur 15-20 dk vaktiniz varsa buzdolabında dinlendirilir.
- Kurabiye hamuruna kurabiye aparatıyla form veriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170°c fırında, hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır.
Tırtıl Kurabiye (Hazır Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

