Tırtıl Kurabiye
Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 125 gram tereyağ ya da margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığında olan yağımızın üzerine sıvı yağ ve yumurta eklenir, akabinde nişasta, pudra şekeri ilave edilir çırpıcı yardımıyla karıştırılır.
- Sonra nişasta, pudra şekeri, kabartma tozu ve etap aşama un eği yapılır.
- Kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edilir.
- Tırtıl kurabiye kalıbının içine hamurdan bir modül alınır baş parmakla ittirilerek parmak uzunluğunda kurabiyeler elde edilir, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.
- Üzeri kızarmayacak biçimde pişirilir, bu materyallerle 2 tepsiden biraz fazla çıkıyor.
- Önceden ısıtılmış fırında 170-180 derecede ( birinci tepsi 10-15 dk da başkaları çok daha süratli pişiyor) pişirme sürecini gerçekleştiririz.
- Dilerseniz ganaj yapıp, fırından çıkıp soğuyan kurabiyelerin ucuna sürebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









