Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Sürülebilir çikolata

Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı yumurtayı ve sıvı yağı yeterlice karıştırdıktan sonra öbür materyalleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Sonra tırtıl kalıbımızdan yağlı kağıt serilmiş tepsiye formlarımızı çıkarıyoruz.
  3. 200 derecelik fırında 25 dakika kadar denetimli pişiriyoruz çok kızarmadan almamız gerek.
  4. Pişen kurabiyelerimizden bir tane alıp ortasına çatal yardımıyla çikolata sürüyoruz, ben nutella kullandım, sonra üzerine öbür tırtılla kapatıp ucunada nutella sürüp hindistan cevizine buluyoruz.
  5. Bu süreci kurabiyelerimi bitene kadar tekrarlayabiliriz. Afiyet olsun 🌸.

Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Palamut Tarifi
Küçük Pankekler
Ödem Attırıcı
Atom Hamsiköy Sütlacı
Şekerpare
Mickey’li 2 Yaş Butik Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet