Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 250 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Süslemek için;

  • Hindistan cevizi
  • Sürülebilir çikolata

Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı yumurtayı ve sıvı yağı yeterlice karıştırdıktan sonra öbür materyalleri ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Sonra tırtıl kalıbımızdan yağlı kağıt serilmiş tepsiye formlarımızı çıkarıyoruz.
  3. 200 derecelik fırında 25 dakika kadar denetimli pişiriyoruz çok kızarmadan almamız gerek.
  4. Pişen kurabiyelerimizden bir tane alıp ortasına çatal yardımıyla çikolata sürüyoruz, ben nutella kullandım, sonra üzerine öbür tırtılla kapatıp ucunada nutella sürüp hindistan cevizine buluyoruz.
  5. Bu süreci kurabiyelerimi bitene kadar tekrarlayabiliriz. Afiyet olsun 🌸.

Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Sütlü Pasta
Kolay Cupcake
Patlıcan Sarma
Yeşil Mercimekli Yörük Mantısı
Pamuk Poğaça
Soğan Turşusu (Hamburgerlere Çok Yakışıyor) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |