Tırtıl Kurabiye

Tırtıl Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çağ bardağı nişasta
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • 3 bardak un denetimli ekleyelim

Sosu için;

  • 100 gram sütlü çikolata

Süslemek için;

  • Antep fıstığı
  • Hindistan cevizi
  • Fındık

Tırtıl Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm gereçleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edelim.
  2. Tırtıl kalıbı ile tepsiye biçimini çıkararak dizelim.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15 20 dk denetimli bir formda pişirelim.
  4. Piştikten sonra çikolatalımı eritelim, benmari yolu ve çikolataya batırıp o denli süsleyelim ve afiyetle yiyelim afiyet olsun 🤍.

Tırtıl Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Köstebek Pasta
Bayatlamayan Poğaça
Mantı Salatası
Kolay Kakaolu Pankek Tarifi
Kremalı Meyveli Kek
Kornişon ( Salatalık ) Turşusu – Tam Ölçüsünde Kütür Kütür
Hdabla | © 2025 |