Tırşik Patlıcan Yemeği
Tırşik Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet patlıcan
- 1 adet soğan
- 3 adet biber
- 2 adet domates
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Tırşik Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- En başta patlıcanları alacalı soyup kızartmalık formda doğrayarak üstüne tuz atıp suyun içinde bekletiyoruz.
- Soğanları en alta doğruyoruz. Suda bekletilen patlıcanları soğanın üzerine ekliyoruz.
- Üstüne sırasıyla biber ve en üst katmana ise domatesi dilimleyip hiç karıştırmadan üzerine yağı ekleyelim.
- Ocağa alıp tencere yahut tavanın kapağını kapatalım. 5 dakika kadar sebzeler solduktan sonra üzerine yarım çay bardağı ile sulandırdığımız salça ve pul biberini ekleyelim.
- Yemeğin hepsini karıştıralım ve tekrardan kapağı kapatıp pişmesini bekleyelim.
- Patlıcanlar geç piştiğinden patlıcanları denetim edelim.
- Pişer pişmez ocağı kapatıp sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tırşik Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













