Tırşik Patlıcan Yemeği

Tırşik Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 3 adet biber
  • 2 adet domates
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Tırşik Patlıcan Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. En başta patlıcanları alacalı soyup kızartmalık formda doğrayarak üstüne tuz atıp suyun içinde bekletiyoruz.
  2. Soğanları en alta doğruyoruz. Suda bekletilen patlıcanları soğanın üzerine ekliyoruz.
  3. Üstüne sırasıyla biber ve en üst katmana ise domatesi dilimleyip hiç karıştırmadan üzerine yağı ekleyelim.
  4. Ocağa alıp tencere yahut tavanın kapağını kapatalım. 5 dakika kadar sebzeler solduktan sonra üzerine yarım çay bardağı ile sulandırdığımız salça ve pul biberini ekleyelim.
  5. Yemeğin hepsini karıştıralım ve tekrardan kapağı kapatıp pişmesini bekleyelim.
  6. Patlıcanlar geç piştiğinden patlıcanları denetim edelim.
  7. Pişer pişmez ocağı kapatıp sonrasında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tırşik Patlıcan Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Rafine Şekersiz Balkabaklı Kek
Tam Kıvamlı Un Helvası
Kıymalı Patlıcan (Nuriş’in Spesiyali)
Kolay Pastacı Kreması Tarifi
Renkli Patates Salatası
El Açması Milföy Börek
Hdabla | © 2025 |