Tirit (Balıkesir Tiriti)

Tirit (Balıkesir Tiriti) Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo kırmızı et
- 1 tabak pide (bayat ekmek)
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2-3 yemek kaşığı tereyağ
- İsteğe nazaran maydanoz
- İsteğe nazaran karabiber
- Tuz
Tirit (Balıkesir Tiriti) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etimizi haşlayalım.
- Haşlanan etlerimizi ayırıp tiftikten sonra farklı bir kaseye alalım.
- Doğranmış pideleri yada doğranmış bayat ekmekleri haşladığımızı etin suyuna atıp çabucak delikli kaşık yardımı ile süzerek tiriti servis edeceğimiz tabağımıza koyalım.
- Diğer yandan etin suyundan 2-3 kepçe kadar alıp kavuracağımız salçanın içerisine katıp kavuralım.
- Bi yandan da tereyağını rengi dönene kadar ısıtalım.
- Tiftiğimiz etleri pidelerin üzerine dağıtalım.
- Hazırladığımız salça sosu da üzerine dökelim.
- Daha sonra ısıttığımız tereyağını üzerine gezdirelim.
- En son maydanozu da ekleyelim. Afiyet olsun ☺️.
Tirit (Balıkesir Tiriti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

