Tirit (Balıkesir Tiriti)

Tirit (Balıkesir Tiriti) Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kırmızı et
  • 1 tabak pide (bayat ekmek)
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2-3 yemek kaşığı tereyağ
  • İsteğe nazaran maydanoz
  • İsteğe nazaran karabiber
  • Tuz

Tirit (Balıkesir Tiriti) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle etimizi haşlayalım.
  2. Haşlanan etlerimizi ayırıp tiftikten sonra farklı bir kaseye alalım.
  3. Doğranmış pideleri yada doğranmış bayat ekmekleri haşladığımızı etin suyuna atıp çabucak delikli kaşık yardımı ile süzerek tiriti servis edeceğimiz tabağımıza koyalım.
  4. Diğer yandan etin suyundan 2-3 kepçe kadar alıp kavuracağımız salçanın içerisine katıp kavuralım.
  5. Bi yandan da tereyağını rengi dönene kadar ısıtalım.
  6. Tiftiğimiz etleri pidelerin üzerine dağıtalım.
  7. Hazırladığımız salça sosu da üzerine dökelim.
  8. Daha sonra ısıttığımız tereyağını üzerine gezdirelim.
  9. En son maydanozu da ekleyelim. Afiyet olsun ☺️.

Tirit (Balıkesir Tiriti) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Çayı Tarifi
Havuçlu Beyaz Lahana Salatası
Porsiyonluk Bisküvili Pasta
Az Malzemeli Akışkan Kolay Çikolata Sosu
Haşhaş Ezmeli Açma
Glutensiz Sağlıklı Kabak Mücver
Hdabla | © 2025 |