Tirit

Tirit Tanımı İçin Malzemeler

  • 400-500 gram dana eti
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet tiritlik pide yahut ramazan pidesi (doğrayıp kurutulmuş)
  • 250 domates sosu yahut 4-5 domates rendesi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 demet maydanoz

Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önceliğimiz büyük doğradığımız soğanı ve etimizi zeytinyağını kızdırdığımız düdüklü yahut tencereye alıp önlü artlı çeviriyoruz .
  2. Suyunu salıcak üzerine kaynar su ekleyelim.
  3. Suyunu biraz fazla koyun ki tiritlik ekmeklerimizi ıslayabilelim.
  4. Yaklaşık 2-3 saat kaynayan etimizi suyundan alıp bir tabağa ayırıp didikleyelim.
  5. Bir tavaya yağı koyup domates sosumuzu koyup kaynatalım çok koyu olursa azıcık sulandırabilirsiniz.
  6. Maydanozlarımızı doğrayıp bir kaseye hazırlayalım.
  7. Yemek vakti gelince hazır olan et suyumuzu süzüp kaynatalım,kaynayan et suyumuza ekmeklerimizi içine atıp yumuşayınca içinden çıkartıp tabağa alalım.
  8. Üzerine didiklediğimiz etleri koyalım.
  9. Üzerine domates rendemizi koyalım.
  10. Azıcık karabiber atıp maydanozlarını koyup tabağımızı hazır hale getirdik. Afiyet olsun :).

Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Girit Kabağı Dolması
Zeytinyağlı Nefis Lahana Sarması ( Maraş Usulü)
Narlı Tavuk Salatası
Pizza Tarifi
3 Portakal İle Limotana
Limonlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |