Tirit
Tirit Tanımı İçin Malzemeler
- 400-500 gram dana eti
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet tiritlik pide yahut ramazan pidesi (doğrayıp kurutulmuş)
- 250 domates sosu yahut 4-5 domates rendesi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 demet maydanoz
Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önceliğimiz büyük doğradığımız soğanı ve etimizi zeytinyağını kızdırdığımız düdüklü yahut tencereye alıp önlü artlı çeviriyoruz .
- Suyunu salıcak üzerine kaynar su ekleyelim.
- Suyunu biraz fazla koyun ki tiritlik ekmeklerimizi ıslayabilelim.
- Yaklaşık 2-3 saat kaynayan etimizi suyundan alıp bir tabağa ayırıp didikleyelim.
- Bir tavaya yağı koyup domates sosumuzu koyup kaynatalım çok koyu olursa azıcık sulandırabilirsiniz.
- Maydanozlarımızı doğrayıp bir kaseye hazırlayalım.
- Yemek vakti gelince hazır olan et suyumuzu süzüp kaynatalım,kaynayan et suyumuza ekmeklerimizi içine atıp yumuşayınca içinden çıkartıp tabağa alalım.
- Üzerine didiklediğimiz etleri koyalım.
- Üzerine domates rendemizi koyalım.
- Azıcık karabiber atıp maydanozlarını koyup tabağımızı hazır hale getirdik. Afiyet olsun :).
Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










