Tiramisu Tarifi (Tart Kalıbında)

Tiramisu Tanımı (Tart Kalıbında) İçin Malzemeler
Keki için;
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 pk kabartma tozu
- 1 pk vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı + çeyrek su bardağı un
Islatmak için;
- Yarım su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı granül kahve
Krema için;
- 2,5 su bardağı süt
- 2 tepeleme kaşığı un
- 1 çay bardağı şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı labne peynir ( yaklaşık 100 gram )
Üzeri için;
- 1,5 yemek kaşığı kakao
Tiramisu Tanımı (Tart Kalıbında) Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekini yapmak için yumurta ve şekeri hafif beyazlayana kadar çırpıyoruz.
- Sonra un hariç öteki gereçleri de ekleyip güzelce karıştırıyoruz ve en son ununu ekleyip hoş kıvamlı bir hamur yapıyoruz.
- Yağladığımız tart kalıbına hamuru eşit formda döküyoruz ve kalıbı tezgaha 2 kere hafif hafif vurup evvelce ısıtılmış 180 derecede kontörollu formda pişiyoruz.
- Kek pişerken kreması için labne hariç başka gereçleri tencereye alıp güzelce karıştırıyoruz katılaşana kadar pişiyoruz.
- Ilıyan kremaya labneyi ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Fırından çıkan keki kalıptan çıkartıp granül kahve ve suyu karıştırıp eşit biçimde islatiyoruz ve hazırladığımız kremayı üzerine koyup eşit formda yayıyoruz.
- En son tiramisunun üzerine çatal ve bıçak koyup kakaoyu küçük elek ile her yerine ince bir biçimde serpiştiriyoruz.Servise hazırdır.
Afiyet olsun. :).
Tiramisu Tanımı (Tart Kalıbında) Fotoğraflı Yapılışı





