Tiramisu Güllaç Tarifi

Tiramisu Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet güllaç yaprağı
Şerbeti için;
- 1 litre süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı filtre kahve
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un, tepeleme
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 200 gram labne peyniri
Üzeri için;
- Kakao
- Kahve çekirdeği
- Nane yaprağı
Tiramisu Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tencereye yumurtayı kıralım ve ocağın altını açmadan güzelce çırpalım.
- Şeker, un ve sütü de ek edip çırpma teli ile tekrar güzelce çırpalım.
- Ocağın altını açalım ve daima karıştırarak kaynayıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım, soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Şerbeti için tencereye süt ve şekeri alıp karıştırarak ısıtalım, çok kaynatmamaya dikkat edelim.
- Yeterince ısındığında hazırladığımız filtre kahveyi ek ederek karıştıralım ve bir kenara alalım.
- Kenarda beklettiğimiz kremanın üzerine labne peyniri ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
- Güllaç yapraklarını kullanacağımız kabın haline nazaran keselim.
- 4 kat güllaç yaprağını ortalarını hazırladığımız kahveli şerbetle kuru yeri kalmayacak formda ıslatarak üst üste yerleştirelim.
- Sonuncu güllaç yaprağının da her yerini ıslattıktan sonra kremayı bu kata güzelce yayalım.
- Kremanın üzerine de kalan 4 güllaç yaprağını yeniden birebir biçimde şerbetle ıslatarak yerleştirelim.
- Tatlımızı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim.
- Dinlenen tatlının üzerine çokça kakao serpelim. Kahve çekirdekleri, çilek, nane üzere materyallerle dilediğimiz biçimde süsleyelim.
- Afiyet olsun!.
Tiramisu Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















Tiramisu Güllaç Tanımı Püf Noktaları Nelerdir?
- Tiramisu güllaç yaparken güllaç yapraklarını ıslatacağınız kahveli karışımın çok sıcak olmaması gerekmektedir. Ilık olması kâfi olacaktır.
- Kahve aromasının daha hissedilir olması için espresso üzere daha ağır kahveler kullanabilirsiniz. Lakin çok koyarsanız acımsı olabilir.