Tiramisu Güllaç Tarifi

Tiramisu Güllaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet güllaç yaprağı

Şerbeti için;

  • 1 litre süt
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağı filtre kahve

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un, tepeleme
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram labne peyniri

Üzeri için;

  • Kakao
  • Kahve çekirdeği
  • Nane yaprağı

Tiramisu Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencereye yumurtayı kıralım ve ocağın altını açmadan güzelce çırpalım.
  2. Şeker, un ve sütü de ek edip çırpma teli ile tekrar güzelce çırpalım.
  3. Ocağın altını açalım ve daima karıştırarak kaynayıp göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  4. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha pişirip ocaktan alalım, soğuması için bir kenarda bekletelim.
  5. Şerbeti için tencereye süt ve şekeri alıp karıştırarak ısıtalım, çok kaynatmamaya dikkat edelim.
  6. Yeterince ısındığında hazırladığımız filtre kahveyi ek ederek karıştıralım ve bir kenara alalım.
  7. Kenarda beklettiğimiz kremanın üzerine labne peyniri ve vanilyayı ekleyerek pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle çırpalım.
  8. Güllaç yapraklarını kullanacağımız kabın haline nazaran keselim.
  9. 4 kat güllaç yaprağını ortalarını hazırladığımız kahveli şerbetle kuru yeri kalmayacak formda ıslatarak üst üste yerleştirelim.
  10. Sonuncu güllaç yaprağının da her yerini ıslattıktan sonra kremayı bu kata güzelce yayalım.
  11. Kremanın üzerine de kalan 4 güllaç yaprağını yeniden birebir biçimde şerbetle ıslatarak yerleştirelim.
  12. Tatlımızı buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirelim.
  13. Dinlenen tatlının üzerine çokça kakao serpelim. Kahve çekirdekleri, çilek, nane üzere materyallerle dilediğimiz biçimde süsleyelim.
  14. Afiyet olsun!.

Tiramisu Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Tiramisu Güllaç Tanımı Püf Noktaları Nelerdir?

  • Tiramisu güllaç yaparken güllaç yapraklarını ıslatacağınız kahveli karışımın çok sıcak olmaması gerekmektedir. Ilık olması kâfi olacaktır.
  • Kahve aromasının daha hissedilir olması için espresso üzere daha ağır kahveler kullanabilirsiniz. Lakin çok koyarsanız acımsı olabilir.
İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe
Ispanaklı Kek
Kahvaltıya Şipşak Tava Böreği
3 Yufkayla Çıtır Çıtır Kruvasan Börek
Ev Yapımı Tarhana (Uşak Tarhanası)
Kıymalı Börek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet