Tiramisu Cream Iced Coffee (Tiramisu Kremalı Buzlu Kahve)

Tiramisu Cream Iced Coffee (Tiramisu Kremalı Buzlu Kahve) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tatlı kaşığı granül kahve (ya da 2 shot espresso)
  • 2 su bardağı soğuk süt (400 ml)
  • 1,5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı krema (yoksa 1 yemek kaşığı labne daha kullanabilirsiniz)
  • 1 paket vanilin
  • Bol buz

Üzeri için;

  • Kakao
  • Ufalanmış petibör bisküvi (isteğe bağlı)

Tiramisu Cream Iced Coffee (Tiramisu Kremalı Buzlu Kahve) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Granül kahveyi sıcak suyla (3-4 yemek kaşığı) karıştırarak eritin. İçine şekeri ilave edin ve büsbütün çözülmesini sağlayın. Hazırladığınız kahveyi oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
  2. Ayrı bir karıştırma kabına soğuk sütü alın. Üzerine labne peyniri, krema ve vanilini ekleyin. Mikser yahut blender ile birkaç dakika çırpın. Karışımın pürüzsüz, kremsi ve hafif köpüklü olmasına dikkat edin.
  3. Servis yapacağınız kupaların yahut bardakların içini bol buz küpleriyle doldurun.
  4. Hazırladığınız kahveyi bardaklara eşit formda paylaştırın.
  5. Ardından üzerine sütlü-kremalı karışımı dökün. Kahve ile karışım birbirine geçerek hoş bir manzara oluşturacaktır.
  6. Son olarak üzerine kakao serpiştirin. Daha tatlı ve tiramisuya daha yakın bir lezzet için ufalanmış petibör bisküvilerini de ekleyebilirsiniz.
  7. Soğuk olarak çabucak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. :).

Not:Mikser yahut blender yerine süt köpürtücü (milk ftorher) kullanabilirsiniz.

Tiramisu Cream Iced Coffee (Tiramisu Kremalı Buzlu Kahve) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatez Salatası Yedikçe Yediriyor
Yufkadan Enfes Mantı (Akşam Hazırla ,Sabah Pişir)
Bebek Yeşil Mercimek Koftesi
Tavuklu Yalancı Tako (Taco)
Orman Meyveli Kurabiye
Kuru Üzümlu Kakaolu Nişastalı Pamuk Kek
Hdabla | © 2025 |