Tiramisu Cheesecake
Tiramisu Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Tabanı için:
- 300 gram kedidili
- 125 gram tereyağı (eritilmiş)
- 100 gram ceviz
- 8 gram granül kahve
Krema için:
- 120 gram un
- 1200 gram süt
- 30 gram mısır nişastası
- 4 adet yumurta sarısı
- 4 paket vanilin
- 168 gram şeker
- 180 gram labne peyniri
- 90 gram krema
- 30 gram krem şanti (toz)
- 100 gram su
Üzeri için:
- 20 gram kakao
Tiramisu Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kedidilleri ve ceviz rondo yardımıyla öğütülür. Öğütülmüş olan karışıma eritilmiş tereyağı ve granül kahve ek edilerek karıştırılır.
- 22 cm kelepçeli kalıbın tabanına yağlı kâğıt yerleştirilir, kenar kısımları eritilmiş olan tereyağı ile yağlanır.
- Hazırlanmış olan karışım tabana eşit bir halde yayılır. 20 dakika kadar buzdolabında soğutulur.
- Orta uzunluk bir tencere içerisine; süt, un, mısır nişastası, yumurta sarısı, vanilin, şeker aktarılarak orta ateşte karıştırılarak pişirilir. Ocaktan alınarak soğutulur.
- Ilık olan karışıma labne peyniri ve krema kıvamı denetim edilerek eklenir.
- Karışım mikser yardımıyla çırpılarak homojen bir görünüm elde edilir.
- Hazırlanmış olan karışım buzdolabında bekletilmiş olan tabanın üzerine eşit bir halde yayılır.
- Hazırlanan cheesecake buzdolabında 1 gece dinlendirilir.
- Toz kremşanti ile su çırpılır. Sıkma torbasına alınır ve cheesecake üzerine biçim verilir ve kakao serpiştilir.
- Dikkat edilmesi gerekenler kedidillerine eritilmiş tereyağı eği yapılırken kıvamı denetim edilmelidir.
- Tereyağı fazla eklenirse karışım buzdolabında dinlendiğinde sert bir yapıya sahip olur ve kesim basamağında kırılmalar meydana gelebilir.
- Ocaktan alınan karışımın sıcaklığı ılık olmalıdır aksi takdirde karışıma eklenen labne peyniri ve krema kesilir ve homojen bir imaj elde edilemez.
- Labne peynirinin suyu karışımın kıvamına nazaran eklenmelidir aksi takdirde karışım fazla akışkan bir yapıya sahip olabilir ve cheesecake manzarası elde edilemez.
- Kremşanti karışımı kıvam alması için buzdolabında bekletildikten sonra da cheesecake üzerine uygulanabilir.
- Kakao karışımı cheesecake buzdolabında dinlendirilirken asla karışıma eklenmez karışımın üzerinde sulanabilir ve imgeyi bozabilir.
- Servis anında kakaonun serpiştirilmesi daha uygundur.
Tiramisu Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






