Tiramisu (Borcamda)

Tiramisu (Borcamda) Tanımı İçin Malzemeler

  • 40 adet kedi dili
  • 6 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı un (çok tepeleme olmasın)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
  • 250 gram labne

Kedi lisanını ıslatmak için ;

  • 3 su bardağı sıcağa yakın su
  • 2 yemek kaşığı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı şeker

Üstü için;

  • Kakao

Tiramisu (Borcamda) Tanımı Nasıl Yapılır?

‎بِسْــــــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمٰنِ ارَّحِيم.

  1. İlk olarak tencereye süt, un ve şekeri alalım.
  2. Göz göz olup kaynayana kadar pişirelim.
  3. Piştikten sonra ocaktan alıp vanilin ve tereyağı ekleyip uygunca çırpalım.
  4. Ilınması için kıyıya alalım.
  5. Granül kahve, şeker ve suyu bi kaba alıp uygunca karıştıralım.
  6. Ilınmış olan muhallebiye labneyi ekleyelim ve pürüzsüz olana dek çırpalım.
  7. Kedi lisanını kahveli suda ıslatalım ve borcamın tabanına dizelim.
  8. Üzerine krema ekleyip tekrar kedi lisanı dizelim.
  9. En son tekrar krema ekleyip kakaosunu serpelim ve en az 5-6 saat dinlenmeye bırakalım.
  10. Dinlendikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun inşâallah 🤗🌻.

~ Ben çok tatlı olsun istiyorum derseniz muhallebide ki şekeri 1,5 su bardağı olarak kullanabilirsiniz.

Tiramisu (Borcamda) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pratik Hazır Lavaştan Yağlama
Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması)
Pasta Tadında Islak Kek
İçi Kaymaklı Kahveli Nefis Tatlı
Havuç Tarator (8+ay)
Topalak Çorbası (Yöresel)
Hdabla | © 2024 |