Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler

  • 400 gram labne (içim labne kullandım)
  • 24-26 adet (200gr) kedi lisanı bisküvi
  • 4 adet yumurta sarısı
  • Su bardağının 4/3 ü kadar şeker
  • 100 ml krema ( bimin kırmızı kreması)
  • 1 paket vanilin
  • 1 tutam tuz

Kedi lisanları için:

  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • Çok acı kahveyse 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su

Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bir tencereye sıcak su koyuyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz, benmari yolu yapacağımız için tencerenin üzerine su değmeyecek formda bir kap ayarlıyoruz ( plastik olmaz ).
  2. Ayarladığımız kabın içerisinde yumurta sarılarını ve şekeri güzelce çırpıyoruz, kaynayan suyun üzerine alıp 6 dakika hem çırpmaya devam ediyoruz hemde pişiriyoruz aslında ki çiğ yumurta yemeyelim ve kokusu gitsin.
  3. Daha sonra kenara alıp 6 dakika kadar da orda çırpıyoruz çok fazla çırpmayalım köpük köpük olsun rengi açılsın kâfi.
  4. Ayrı bir kabın içerisinde öbür kalan materyalleri çırpıyoruz, daha sonra birleştiriyoruz.
  5. Ayrı bir kabın içerisine kahvemizi şekerimizi suyumuzu alıp çırpıyoruz, su çok sıcak çok soğuk olmayacak ılık olucak kahvemiz erisin kâfi.
  6. Sırasıyla kahveye bandırdığımız kedi lisanlarını diziyoruz ve yaptığımız kremamızı ekliyoruz, ben 3 sıra yaptım kullandığınız kalıba bağlı değişiklik gösterebilir.
  7. Elimizdeki gereçler bittikten sonra üzerine streç çekiyoruz ve 2 saat dondurucuya atıyoruz.

Önemli; şayet aceleniz yoksa 1 gece olağan dolapta bekletebilirsiniz, ve üzerine kakao döküp servis edebilirsiniz.

Afiyet bal şeker olsun :).

Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Maklube
Köz Patlıcan Köz Biber Meze
Mangalda Adana Tadında Köfte
Waffle
Waffle
Rekor Kıyırlıkta Poğaça
Hdabla | © 2025 |