Tiramisu

Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Kreması için;
- 1 litre süt
- 6 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı şeker
- 2 paket vanilya
- 250 gram mascarpone
Keki ıslatmak için;
- 1,5 su bardağı su
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı granül kahve
Üzeri için;
- Kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri karıştırma kabına alarak güzelce çırpıyoruz.
- Ardından un ,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpıyoruz .
- Pişirme tepsimize yağlı kâğıt serip boşaltıyoruz ( ben kelepçeli kalıp kullandım siz dilerlesiz orta uzunluk bir borcamda da yapabilirsiniz)
- Önceden ısıtmış olduğumuz 180 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz fırından alıp soğumaya bırakıyoruz.
- Geniş bir tencereye süt un ve şekeri boşaltarak topaklanmaması için güzelce çırpıyoruz pişirmek için ocağa alıyoruz yoğunlaşan kadar çırparak pişiriyoruz .
- Ocaktan almadan vanilyaları ekliyoruz karıştırarak ocaktan alıyoruz.
- Biraz ılıdıktan sonra mascarponu ekleyip mikserle bir hoş çırpıyoruz.
- Soğuyan kekimizi ortadan ikiye bölüyoruz bir çorba tasına şeker ve granül kahveyi alarak evvel üzerine yarım su bardağı sıcak suyla boşaltıp çırparak erimesini sağlıyoruz .
- Ardında kalan bir su bardağı suyuda ek ediyoruz.
- İkiye böldüğümüz kekimizin birinci kabanını tepsimize alarak yapmış olduğumuz karışımın yarısıyla her yerini bir hoş ıslatıyoruz.
- Ardından kremanın yarısını kekimizin üzerine dökerek bir hoş yayıyoruz tıpkı süreci öteki katına uyguluyoruz soğuması için buzdolabına kaldırıyoruz.
- En az 2-3 saat dinlendiriyoruz.
- Dolaptan alarak üzerine kakao serpiştirerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun 👌🏻.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











