Tiramisu
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta sarısı
- 1/4 (çeyrek) su bardağı şeker
- 300 gram labne
- 300 ml krema
- Kakao
- 1 paket kedi dili
- 1 bardak ılık kahve
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker benmari metodu karıştırılacak (şeker olarak hindistan cevizi şekeri kullandım olağan şekerde olur).
- 300 gram labneyi ,yumurta, şeker karışımımıza döküyoruz güzelce çırpıyoruz.
- Kremamızıda farklı bir kapta yoğunlaşana kadar çırpıp gerecimizin üzerine ekliyoruz (krema ne kadar katı olursa kıvamı o kadar hoş oluyor).
- Bir bardak ılık suda karıştırdığımız kahveyle kedi lisanlarını ıslatıyoruz.
- Kullanıcağımız tatlı kabımıza evvel krema sonra kedi lisanı formunda kat kat diziyoruz (ben 4 kat çıktım).
- Son olarak üzerine kakao eliyoruz.
- En hoş kıvamına ulaşması ve lezzetlerin birbirine geçmesi için en az 5-6 saat dolapta dinlendirin.Siz daha geniş bir kap kullanarak servis formunda yapabilirsiniz.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













