Tiramisu
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 büyük yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı su ve sıvı yağ karışımı
- 1 pk kabartma tozu
- 3 çorba kaşığı kakao
- 2 su bardağından az eksik un
Muhallebisi için:
- 3 buçuk su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 kutu labne peynir (200 gram)
Islatmak için:
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 3 tatlı kaşığı kahve
Üzeri için:
- 2 çorba kaşığı kakao
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba yumurtalar ve şeker alınıp yeterlice çırpılır.
- Sonra sıvı materyaller eklenir ve tekrar çırpıldıktan sonra kalan gereçler de eklenip çırpıldıktan sonra hamur borcama alınır ve 180°C lik fırında pişirilir.
- Pişen kek birinci sıcaklığını attıktan sonra üzerine süt, şeker ve kahve karışımı ek edilerek ıslatılır.
- Daha sonra muhallebisi için labne peynir hariç tüm gereçler bir tencereye alınır ve pişirilir.
- Pişen muhallebinin üzeri streç sinema ile kapatılır ve soğuduktan sonra labne peynir eklenir.
- Topak kalmayacak halde çırpılan muhallebi kekin üzerine dökülür.
- Son olarak tatlının üzerine kakao serpilir ve tatlımız hazır. Deneyecek herkese afiyet olsun. 🤗
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










