Tiramisu
Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket kedili
- 3 su bardağı süt
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 3 buçuk yemek kaşığı un tepeleme
- 1 paket labne (200gr)
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı kakao
Kedi dillerimizi ıslatmak için;
- 1 paket nescafe üçü bir arada
- Yarım bardak süt
- Yarım bardak su
Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları bir tencereye kırın. Çırpın.
- Bir bardak toz şeker ilave edin.
- 3 buçuk yemek kaşığı unuda ekleyin.
- Son olarak sürüde ek ederek daima karıştırarak pişirin.
- Pişen muhallebimize vanilyanızıda ekleyin.
- Muhallebi soğuduktan sonra labne peynirinide kremamızın içine ek ederek blendırdan geçirin.Kremamız hazır.
- Yarım bardak suyu ve yarım bardak sütü derin bir kaba alın.
- Sonra bir paket nescafe üçü bir ortada ek edin.
- Tepsimizin tabanına streç sinema seriyoruz.
- Muhallebiyi tabanını örtecek kadar döküyoruz.
- Kedi lisanlarını ıslatıyoruz ve kalıbımıza döktüğümüz kremamızın üzerine sırayla diziyoruz.
- Üstüne tekrar muhallebi döküyoruz.
- Aynı süreci yapıp streç sineması kapatıyoruz baton kalıpta yapacaksanız bu süreci üç kat olana kadar tekrarlıyoruz.
- Dolapta en az 8 saat bekletiyoruz.
- Sonra düz bir servis kabına karşıt çevirerek alıyoruz.
- Üstüne kakaomuzu eliyoruz ve servise hazır deneyecek olan herkese kolaylıklar diliyorum.
Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






